Onderhoud brandbeveiliging

Brandveiligheid is cruciaal en het onderhoud is minstens zo belangrijk. Dit maken wij voor u in orde met een plan van aanpak op maat.

Waarom is onderhoud zo belangrijk?

Onderhoud brandblussers

Bij het uitbreken van een brand is het eerste waar u aan denkt: de brandblusser pakken. In 90% van de gevallen kan daarmee erger voorkomen worden. Het is echter zeer belangrijk dat de brandblussers die aanwezig zijn in het pand, naar behoren functioneren. Om dat te garanderen is het noodzakelijk om onderhoud aan brandblussers te laten plaatsvinden. Permanent Brandbeveiliging is daarin uw specialist.

Wij onderhouden, controleren, keuren en vervangen brandblussers op basis van de NEN 2559-norm. Dit wil zeggen dat Permanent Brandbeveiling de brandblusser controle uitvoert op basis van een checklist. We kijken hierbij naar de locatie, de bereikbaarheid, de druk en eventuele schade. Na het afwerken van de checklist voorzien we de gecontroleerde brandblusser van een onderhoudsetiket, waaraan de laatste stand van zaken af te lezen valt.

De brandblusser en de status daarvan wordt geregistreerd in ons systeem. Middels een uniek barcodenummer kunnen wij de betreffende brandblusser en de laatst geregistreerde status altijd terugvinden en opvragen.

Brandpreventie specialist

Als brandpreventie bedrijf is Permanent Brandbeveiliging erg breed ingesteld en ingericht. Wij houden ons bezig met alles wat onder de term brandbeveiliging valt. Dit maakt het voor u erg gemakkelijk, want u heeft dan één aanspreekpunt wat brandpreventie betreft. U mag rekenen op onze expertise, een effectieve aanpak en flexibiliteit in het meedenken naargelang uw wensen.

Wij helpen u graag met een persoonlijk plan van aanpak op maat, waarbij wij onze dienstverlening in z’n geheel afstemmen op uw wensen. Hierbij nemen wij de wettelijk gestelde eisen en de NEN-normeringen in acht, zodat het stukje brandpreventie in z’n geheel is gedekt. Bij onze dienstverlening hoort ook een rapportage, wat u kunt gebruiken om te overleggen aan verzekeringen. Daarmee toont u aan dat het gedeelte brandveiligheid conform de gestelde eisen voldoet.

Onderhoud brandmeldinstallatie

Als erkende specialist door de Scheepvaartinspectie, zijn wij in staat het onderhoud uit te voeren op brandpreventiemiddelen in de scheepvaart. Het gaat hier met name om de binnenscheepvaart en wij zijn actief in de regio Rotterdam, Zwijndrecht en Dordrecht. 

Onderhoud droge blusleiding

Elk groter pand met veel verdiepingen moet volgens de Nederlandse wet voorzien zijn van een droge blusleiding. Dit zijn specifieke leidingen die in panden aangebracht worden om water naar hoger gelegen etages te brengen voor het geval er brand uitbreekt.

Eens per jaar dient de droge blusleiding in functioneren gecontroleerd te worden op locatie. Hierbij kijken we specifiek naar alle plekken waar de kraan gemonteerd is. Naast deze jaarlijkse controle voeren wij ook eens per vijf jaar de hydrostatische drukproef uit, waarmee we de leidingen effectief controleren op functie en lekkages.
Indien noodzakelijk zullen we onderhoudsreparaties uitvoeren of advies uitbrengen naargelang de huidige stand van zaken.

Veelgestelde vragen

Ja, dit is verplicht conform de geldende normen waar de wetgever naar verwijst.

Ja, dit is verplicht conform de geldende normen waar de wetgever naar verwijst.

Wij werken volgens alle NEN-normen die van toepassing zijn op brandpreventie en
voldoen daarmee aan de wettelijk gestelde eisen.

Ja, Permanent Brandbeveiliging is erkend door het Kiwa (Keuringsinstituut voor
Waterleiding Artikelen) en REOB (Regeling Erkenning Onderhoud Blusmiddelen).

Een controle is wettelijk vastgelegd en geldt voor alle brandpreventiemiddelen. Daarnaast
komt het veel voor dat verzekeraars rapportages hieromtrent opvragen.

U kunt bij ons terecht voor de levering van diverse brandpreventiemiddelen (zie onze
webshop). Ook verzorgen wij (periodiek) onderhoud aan uw brandpreventiemiddelen en wij stellen
nieuwe brandveiligheidsplannen op.

Gratis advies

Ontvang van een expert

Een brandpreventie advies

Het brandpreventie advies t.w.v. 135,- wordt gratis aangeboden en sluit exact aan op jouw behoeftes en de veiligheid van uzelf en uw familie of medewerkers. 

Elk pand dat ruimte biedt voor meerdere personen in een publieke functie of bedrijfsomgeving, dient voorzien te zijn van noodverlichting. In het geval van calamiteiten moeten alle aanwezigen in het pand snel de weg naar buiten kunnen vinden. In duisternis, bij hevige rookontwikkeling of andere zaken die het zicht belemmeren, is noodarmatuur dé manier om de weg te vinden. Dit moet te allen tijde optimaal functioneren en voor onderhoud aan noodverlichting zit u bij Permanent Brandbeveiliging aan het juiste adres.

Bij het onderhoud aan de noodverlichting zullen we het functioneren controleren, alsook eventuele schade, de signalering en symboliek. We werken hierbij een vooraf opgestelde checklist af en indien alles in orde bevonden wordt, voorzien we de noodverlichting van een onderhoudsetiket waarop te zien is dat het noodarmatuur onderhouden is.

Het noodarmatuur en de status daarvan wordt net zoals bij brandblussers geregistreerd in ons systeem. Middels een uniek barcodenummer kunnen wij het betreffende noodarmatuur en de laatst geregistreerde status altijd terugvinden en opvragen.

Onderhoud uitvoeren

Periodieke controle op brandveiligheid

U legt het stukje veiligheid bij ons brandpreventie bedrijf neer en wij zorgen ervoor dat het geregeld wordt. Hierdoor hoeft u hier niet langer naar om te kijken. Wel zo prettig, niet?

Het verhaal achter Permanent

Opgericht in 1972 als Dutch Fire is onze onderneming in de afgelopen 50 jaar meermaals van naam veranderd en verhuisd. Door de jaren heen is de onderneming behoorlijk gegroeid en dat maakt wie we nu zijn: gespecialiseerd in alle vormen van brandpreventie. In 2020 sloeg Permanent Fire Protection Services de handen ineen met Bremmer Brandpreventie, om samen nog efficiënter, effectiever en een meer persoonlijke service te leveren aan onze klanten.

Waarom met Permanent werken?

Met bijna 50 jaar ervaring in het vak, zijn wij een bekende naam in de regio. Ook voor u gaan wij natuurlijk met plezier aan de slag. Maar naast onze rijke historie, is Permanent Brandbeveiliging natuurlijk meer. Dit valt onder andere uit te drukken in aantallen.

+2.800

Permanent Brandbeveiliging is actief op 2669 locaties in de randstad regio.

+18000

Wij verzorgen het onderhoud aan meer dan 14.000 brandblussers en toebehoren.

5

Een team van 5, aangevuld door gedreven en professionele ZZP’ers.

3.000+

Met meer dan 3.000+ tevreden klanten door de jaren heen, zijn wij een begrip in de regio.

Contact opnemen

Neem contact op

Wil u graag van onze diensten gebruikmaken of heeft u nog vragen? Dan kan u geheel vrijblijvend contact opnemen met Permanent Brandbeveiliging. Wij helpen u graag verder met persoonlijk advies. Ook kan u geheel vrijblijvend een offerte opvragen.

Winkelwagen

Gratis advies op maat

Laat je gegevens achter en er komt binnen 24 uur een professional bij je terug met meer informatie!