Droge blusleiding

De droge blusleiding is een integraal onderdeel van de brandpreventiemiddelen in grote panden. Samen met u kijken we naar het beste plan van aanpak omtrent de verplichte periodieke controles.

Onderhoud aan droge blusleiding

Jaarlijkse controle

De NEN 1594-norm schrijft voor dat elk pand dat hoger is dan 20 meter, voorzien moet zijn van een droge blusleiding. Deze leiding moet op de verschillende etages direct bereikbaar zijn voor aansluiting op brandslangen, zodat de brandweer op de meest efficiënte en effectieve manier zijn werk kan doen in geval van nood.

Het onderhoud aan de droge blusleiding is op te delen in drie segmenten: opleveringscontrole, jaarlijkse controle en vijfjaarlijkse hydrostatische proef. 
Zodra een pand opgeleverd wordt, dien de droge blusleiding in z’n geheel gecontroleerd te worden op bereikbaarheid en werking. De jaarlijkse controle bestaat uit alle contactpunten nalopen en het uitvoeren van noodzakelijke tests. En tot slot dient er eens per vijf jaar een hydrostatische test uitgevoerd te worden. Dit is om te kijken naar de druk in de leiding, die in orde moet zijn. Indien er bij welke vorm van checks ongeregeldheden worden geconstateerd, verzorgen wij het onderhoud. 

Permanent Brandbeveiliging helpt u graag

Voor het controleren en onderhouden van de droge blusleiding in het pand, stellen wij graag een onderhoudscontract op maat op. Hierin kaderen we alle onderhoudswerkzaamheden af, duiden we precies het onderhoud en de controles, zodat u daarin gedekt bent. Eventueel kunnen wij dit combineren met groter onderhoud, waarbij we ook de blusmiddelen en brandblussers onderhouden.

Indien er slechts een eenmalige controle of onderhoud aan de droge blusleiding uitgevoerd dient te worden, kan u ons eveneens inschakelen. Als brandbeveiligingsspecialist, REOB- en KIWA-erkend, staan wij klaar om u verder te helpen met alles omtrent de droge blusleiding of de andere vormen van brandpreventie. Wij voeren het onderhoud aan de droge blusleiding volgens de NEN 1594-norm uit.

Wij kunnen zowel bij u op locatie onze werkzaamheden uitvoeren, maar ook kunt u met al uw brandpreventiemiddelen bij ons terecht in de werkplaats, waar wij de controle uitvoeren terwijl u wacht met een heerlijk kopje koffie of thee.

Veelgestelde vragen

Ja, dit is verplicht conform de geldende normen waar de wetgever naar verwijst.

Ja, dit is verplicht conform de geldende normen waar de wetgever naar verwijst.

Wij werken volgens alle NEN-normen die van toepassing zijn op brandpreventie en
voldoen daarmee aan de wettelijk gestelde eisen.

Ja, Permanent Brandbeveiliging is erkend door het Kiwa (Keuringsinstituut voor
Waterleiding Artikelen) en REOB (Regeling Erkenning Onderhoud Blusmiddelen).

Een controle is wettelijk vastgelegd en geldt voor alle brandpreventiemiddelen. Daarnaast
komt het veel voor dat verzekeraars rapportages hieromtrent opvragen.

U kunt bij ons terecht voor de levering van diverse brandpreventiemiddelen (zie onze
webshop). Ook verzorgen wij (periodiek) onderhoud aan uw brandpreventiemiddelen en wij stellen
nieuwe brandveiligheidsplannen op.

Gratis advies

Ontvang van een expert

Een brandpreventie advies

Het brandpreventie advies t.w.v. 135,- wordt gratis aangeboden en sluit exact aan op jouw behoeftes en de veiligheid van uzelf en uw familie of medewerkers. 

Stappenplan voor onderhoud busleiding

Visuele controle

We bekijken of de droge blusleiding nog altijd goed bereikbaar is, maar ook of de aansluitingen duidelijk zichtbaar zijn.

Kraancontroles

We draaien de kraan open om te kijken of het naar behoren functioneert. Dit op alle punten waar een kraan gemonteerd is.

Leidingen controle

Alle leidingen worden nagelopen in het gehele pand en daarbij controleren wij op de aansluitingen, roestplekken en het functioneren.

Rapportage

Na het doorlopen van de stappen stellen we een rapportage op en indien er werkzaamheden uitgevoerd dienen te worden, ontvangt u een offerte.

Het verhaal achter Permanent

Opgericht in 1972 als Dutch Fire is onze onderneming in de afgelopen 50 jaar meermaals van naam veranderd en verhuisd. Door de jaren heen is de onderneming behoorlijk gegroeid en dat maakt wie we nu zijn: gespecialiseerd in alle vormen van brandpreventie. In 2020 sloeg Permanent Fire Protection Services de handen ineen met Bremmer Brandpreventie, om samen nog efficiënter, effectiever en een meer persoonlijke service te leveren aan onze klanten.

Waarom met Permanent werken?

Met bijna 50 jaar ervaring in het vak, zijn wij een bekende naam in de regio. Ook voor u gaan wij natuurlijk met plezier aan de slag. Maar naast onze rijke historie, is Permanent Brandbeveiliging natuurlijk meer. Dit valt onder andere uit te drukken in aantallen.

Contact opnemen

Neem contact op

Wil u graag van onze diensten gebruikmaken of heeft u nog vragen? Dan kan u geheel vrijblijvend contact opnemen met Permanent Brandbeveiliging. Wij helpen u graag verder met persoonlijk advies. Ook kan u geheel vrijblijvend een offerte opvragen.

Winkelwagen

Gratis advies op maat

Laat je gegevens achter en er komt binnen 24 uur een professional bij je terug met meer informatie!