Onderhoud brandblussers

Niets is zo belangrijk als functionerende brandblussers. Wij zorgen dat het altijd perfect werkt!

Waarom is brandpreventie zo belangrijk?

Onderhoud van brandblussers

Het is van belang dat alle brandblussers functioneren op de manier zoals beoogd. Onderhoud is daarin een cruciale stap en het dient op periodieke basis te gebeuren. De NEN 2559-norm schrijft voor dat dit eens per jaar dient te gebeuren. Hiervoor dient u een erkende REOB instantie in te schakelen.
Permanent Brandbeveiliging is een erkende specialist, die volgens de gestelde normen het onderhoud aan de brandblussers kan en mag uitvoeren. Dit geeft u de garantie dat de brandbeveiliging altijd in orde is en voldoet aan de eisen. Indien brandblussers na keuring aan vervanging toe zijn, leveren wij die. Met andere woorden: schakel Permanent Brandbeveiliging in en u heeft nergens omkijken meer naar. Brandpreventie is hierin een zeer belangrijk element en dat komt met de nodige nuances. Het is immers veel meer dan alleen een brandblusser plaatsen. Het gaat ook om noodverlichting, signalering, de plaatsing van brandpreventie middelen en meer. Belangrijk is dat dit op een goede manier uitgevoerd wordt conform de NEN-normen.

Brandblussers bij Permanent Brandbeveiliging

Wij verzorgen het onderhoud op periodieke basis aan de hand van een onderhoudscontract dat u bij Permanent Brandbeveiliging afsluit. Wij zullen dan de brandblusser controle uitvoeren, het onderhoud plegen en de producten vervangen die daaraan toe zijn. Dit gaat verder dan alleen de brandblussers zelf, want in het kader van onderhoud en levering zijn wij gespecialiseerd in alle vormen van brandpreventie.

Zo leveren wij verschillende soorten (en maten) brandblussers, blusdekens, brandslangen en haspels. Vanzelfsprekend mag u rekenen op kwalitatief hoogstaand materiaal en onderhoud aan de brandblussers, alsook alle andere aspecten. Ook voor u kijken we graag naar een aanpak op maat wat betreft onderhoud aan de blusmiddelen. Neem daarvoor vrijblijvend contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Ja, dit is verplicht conform de geldende normen waar de wetgever naar verwijst.

Ja, dit is verplicht conform de geldende normen waar de wetgever naar verwijst.

Wij werken volgens alle NEN-normen die van toepassing zijn op brandpreventie en
voldoen daarmee aan de wettelijk gestelde eisen.

Ja, Permanent Brandbeveiliging is erkend door het Kiwa (Keuringsinstituut voor
Waterleiding Artikelen) en REOB (Regeling Erkenning Onderhoud Blusmiddelen).

Een controle is wettelijk vastgelegd en geldt voor alle brandpreventiemiddelen. Daarnaast
komt het veel voor dat verzekeraars rapportages hieromtrent opvragen.

U kunt bij ons terecht voor de levering van diverse brandpreventiemiddelen (zie onze
webshop). Ook verzorgen wij (periodiek) onderhoud aan uw brandpreventiemiddelen en wij stellen
nieuwe brandveiligheidsplannen op.

Gratis advies

Ontvang van een expert

Een brandpreventie advies

Het brandpreventie advies t.w.v. 135,- wordt gratis aangeboden en sluit exact aan op jouw behoeftes en de veiligheid van uzelf en uw familie of medewerkers. 

Onderhoud van brandveiligheidsmiddelen

Veel van de producten die u ter beschikking heeft voor brandpreventie, zijn onderhevig aan onderhoud. Dit wil zeggen dat deze producten na verloop van tijd gecontroleerd moeten worden. Dit geldt zowel voor brandblussers zelf, maar ook voor de noodverlichting, droge blusleiding en nog veel meer. In samenspraak met Permanent Brandbeveiliging, stellen wij een plan op met betrekking tot een periodieke controle.

Wij komen dan eens in de zoveel tijd langs om alles na te lopen en na afloop ontvangt u een rapport. Constateren wij bij de brandblusser controle of het onderhoud aan bijvoorbeeld de noodverlichting, dat er zaken vervangen moeten worden? Dan maken we dat natuurlijk voor u in orde. 

Onderhoud uitvoeren

Periodieke controle op brandveiligheid

U legt het stukje veiligheid bij ons brandpreventie bedrijf neer en wij zorgen ervoor dat het geregeld wordt. Hierdoor hoeft u hier niet langer naar om te kijken. Wel zo prettig, niet?

Het verhaal achter Permanent

Opgericht in 1972 als Dutch Fire is onze onderneming in de afgelopen 50 jaar meermaals van naam veranderd en verhuisd. Door de jaren heen is de onderneming behoorlijk gegroeid en dat maakt wie we nu zijn: gespecialiseerd in alle vormen van brandpreventie. In 2020 sloeg Permanent Fire Protection Services de handen ineen met Bremmer Brandpreventie, om samen nog efficiënter, effectiever en een meer persoonlijke service te leveren aan onze klanten.

Waarom met Permanent werken?

Met bijna 50 jaar ervaring in het vak, zijn wij een bekende naam in de regio. Ook voor u gaan wij natuurlijk met plezier aan de slag. Maar naast onze rijke historie, is Permanent Brandbeveiliging natuurlijk meer. Dit valt onder andere uit te drukken in aantallen.

Locatie

We bekijken of de brandblussers nog steeds op de juiste plek te vinden zijn en of deze op een correcte manier bereikbaar zijn. Indien niet, zoeken we naar een oplossing.

Zichtbaarheid

Vervolgens checken we de zichtbaarheid van de brandblusser en in algemene zin ook of de iconen allemaal correct zijn. Dit voor de duiding.

Controle

Als dat in orde is, onderzoeken we of er schade is, er roest en/of corrosie aangetroffen wordt en of de ophanging correct is. Indien niet, dan maken we dat in orde.

Onderhoud

Indien noodzakelijk hervullen we de blusser (schuim), plaatsen we een nieuwe of we gaan de brandblusser reviseren. Tot slot stellen we een rapportage op.

Contact opnemen

Neem contact op

Wil u graag van onze diensten gebruikmaken of heeft u nog vragen? Dan kan u geheel vrijblijvend contact opnemen met Permanent Brandbeveiliging. Wij helpen u graag verder met persoonlijk advies. Ook kan u geheel vrijblijvend een offerte opvragen.

Winkelwagen

Gratis advies op maat

Laat je gegevens achter en er komt binnen 24 uur een professional bij je terug met meer informatie!