Onderhoud brandmeldinstallaties

De brandmeldinstallatie is cruciaal voor calamiteiten. Wij verzorgen de wettelijk verplichte periodieke controle.

Wanneer is er onderhoud nodig?

Periodieke controle

Het onderhoud dient periodiek plaats te vinden. Permanent Brandbeveiliging controleert of alle systemen nog functioneren, wat uiteenloopt van de installatie zelf tot nooduitgang verlichting. Eens per maand dient er een controle plaats te vinden.

Daarnaast voeren we gemiddeld genomen eens per half jaar een uitgebreidere controle uit. En jaarlijks volgt er nog een grondige inspectie. In elke situatie zullen we bij onze inspectiewerkzaamheden direct onderhoud aan de brandmeldinstallaties uitvoeren, mits dat noodzakelijk is.

Onderhoud aan brandmeldinstallaties door Permanent

Permanent Brandbeveiliging is uitvoerend specialist van periodieke controles en onderhoud aan brandmeldinstallaties. Als KIWA- en REOB-gecertificeerde onderneming, stellen wij een onderhoudscontract op maat op. 

Daarmee nemen we de volledige brandpreventie voor uw pand/onderneming onder onze hoede. Dit wil zeggen: u heeft nergens omkijken naar, wij dragen zorg voor het correct functioneren van de brandmeldinstallaties en blusmiddelen.

Hierbij mag u rekenen op periodiek onderhoud aan de installaties, alsook de levering en vervanging van producten die daaraan toe zijn. Daarnaast kan u Permanent Brandbeveiliging inschakelen voor het (opnieuw) inrichten van de gehele brandbeveiliging, zodat u dit stukje veiligheid aan ons uitbesteed. Dit omvat het inrichten van een veiligheidsplan, de levering van alle producten, de plaatsing van systemen en uiteraard het onderhoud aan brandmeldinstallaties.

Veelgestelde vragen

Ja, dit is verplicht conform de geldende normen waar de wetgever naar verwijst.

Ja, dit is verplicht conform de geldende normen waar de wetgever naar verwijst.

Wij werken volgens alle NEN-normen die van toepassing zijn op brandpreventie en
voldoen daarmee aan de wettelijk gestelde eisen.

Ja, Permanent Brandbeveiliging is erkend door het Kiwa (Keuringsinstituut voor
Waterleiding Artikelen) en REOB (Regeling Erkenning Onderhoud Blusmiddelen).

Een controle is wettelijk vastgelegd en geldt voor alle brandpreventiemiddelen. Daarnaast
komt het veel voor dat verzekeraars rapportages hieromtrent opvragen.

U kunt bij ons terecht voor de levering van diverse brandpreventiemiddelen (zie onze
webshop). Ook verzorgen wij (periodiek) onderhoud aan uw brandpreventiemiddelen en wij stellen
nieuwe brandveiligheidsplannen op.

Gratis advies

Ontvang van een expert

Een brandpreventie advies

Het brandpreventie advies t.w.v. 135,- wordt gratis aangeboden en sluit exact aan op jouw behoeftes en de veiligheid van uzelf en uw familie of medewerkers. 

Onderhoud van brandveiligheidsmiddelen

Veel van de producten die u ter beschikking heeft voor brandpreventie, zijn onderhevig aan onderhoud. Dit wil zeggen dat deze producten na verloop van tijd gecontroleerd moeten worden. Dit geldt zowel voor brandblussers zelf, maar ook voor de noodverlichting, droge blusleiding en nog veel meer. In samenspraak met Permanent Brandbeveiliging, stellen wij een plan op met betrekking tot een periodieke controle.

Wij komen dan eens in de zoveel tijd langs om alles na te lopen en na afloop ontvangt u een rapport. Constateren wij bij de brandblusser controle of het onderhoud aan bijvoorbeeld de noodverlichting, dat er zaken vervangen moeten worden? Dan maken we dat natuurlijk voor u in orde. 

Onderhoud uitvoeren

Periodieke controle op brandveiligheid

U legt het stukje veiligheid bij ons brandpreventie bedrijf neer en wij zorgen ervoor dat het geregeld wordt. Hierdoor hoeft u hier niet langer naar om te kijken. Wel zo prettig, niet?

Stappenplan voor onderhoud brandmeldinstallaties

Visuele controle

Wij bekijken of de symbolen op de installaties, die duidelijk zichtbaar moeten zijn, nog correct worden weergegeven. Ook checken we de locaties van brandmeldinstallaties.

Individuele controle

Wij controleren elke rookmelder, signaalgever en overige componenten van de brandmeldinstallatie individueel en doen dat op een aantal punten: schade, accucontrole, oververhitting, bevestiging en aansluiting.

Functionele check

Wij voeren een aantal praktische tests uit: werkt de brandmeldinstallatie naar behoren en op individuele basis? Is de alarmsterkte voldoende en hoe snel reageert de installatie?

Afronden controle

Na de controle, vervanging of eventuele reparaties, reinigen we de brandmeldinstallatie. We updaten de informatie en werken het logboek bij. Daarnaast zorgen we dat uw bedrijf weer achtergelaten wordt zoals we het tegenkwamen.

Het verhaal achter Permanent

Opgericht in 1972 als Dutch Fire is onze onderneming in de afgelopen 50 jaar meermaals van naam veranderd en verhuisd. Door de jaren heen is de onderneming behoorlijk gegroeid en dat maakt wie we nu zijn: gespecialiseerd in alle vormen van brandpreventie. In 2020 sloeg Permanent Fire Protection Services de handen ineen met Bremmer Brandpreventie, om samen nog efficiënter, effectiever en een meer persoonlijke service te leveren aan onze klanten.

Waarom met Permanent werken?

Met bijna 50 jaar ervaring in het vak, zijn wij een bekende naam in de regio. Ook voor u gaan wij natuurlijk met plezier aan de slag. Maar naast onze rijke historie, is Permanent Brandbeveiliging natuurlijk meer. Dit valt onder andere uit te drukken in aantallen.

Contact opnemen

Neem contact op

Wil u graag van onze diensten gebruikmaken of heeft u nog vragen? Dan kan u geheel vrijblijvend contact opnemen met Permanent Brandbeveiliging. Wij helpen u graag verder met persoonlijk advies. Ook kan u geheel vrijblijvend een offerte opvragen.

Winkelwagen

Gratis advies op maat

Laat je gegevens achter en er komt binnen 24 uur een professional bij je terug met meer informatie!