BHV cursus

Volg de BHV cursus en u kunt direct eerste hulp verlenen bij calamiteiten. Dit kan levens redden!

Wat is een BHV cursus?

Hoe word ik een BHV'er?

Bij het volgen van een bedrijfshulpverlener cursus leert u om te gaan met ongevallen. Iemand die valt, beknelt raakt of bijvoorbeeld onwel wordt, moet direct geholpen worden. Tijdens de BHV cursus leert u hier op een doeltreffende manier mee om te gaan. 

Gedurende de cursus worden alle belangrijke basispunten van hulpverlening aangestipt. Dit zodat situaties waarbij iemands gezondheid in het geding is, niet escaleert.

De cursus duurt over het algemeen twee werkdagen en bij het succesvol afronden ontvangt u een certificaat. Dit is een erkenning dat u om kunt gaan met verschillende zaken die tijdens de cursus aan bod komen. Hieronder vallen: eerstehulpverlening, signaalherkenning, reanimatie, ontruiming, communicatie met hulpdiensten en preventief ingrijpen.

Deze aspecten geeft u genoeg handvaten om effectief situaties te managen die direct ingrijpen vereisen. Hulpdiensten hebben altijd een paar minuten nodig om te arriveren en dit kan kostbare tijd schelen, waardoor de kennis die u op doet cruciaal kan zijn in noodsituaties. Bijkomend voordeel is dat de kennis die u opdoet bij een cursus ook in privé situaties kunt gebruiken, mocht zich daar een ongeval voordoen.

Veelgestelde vragen

Ja, dit is verplicht conform de geldende normen waar de wetgever naar verwijst.

Ja, dit is verplicht conform de geldende normen waar de wetgever naar verwijst.

Wij werken volgens alle NEN-normen die van toepassing zijn op brandpreventie en
voldoen daarmee aan de wettelijk gestelde eisen.

Ja, Permanent Brandbeveiliging is erkend door het Kiwa (Keuringsinstituut voor
Waterleiding Artikelen) en REOB (Regeling Erkenning Onderhoud Blusmiddelen).

Een controle is wettelijk vastgelegd en geldt voor alle brandpreventiemiddelen. Daarnaast
komt het veel voor dat verzekeraars rapportages hieromtrent opvragen.

U kunt bij ons terecht voor de levering van diverse brandpreventiemiddelen (zie onze
webshop). Ook verzorgen wij (periodiek) onderhoud aan uw brandpreventiemiddelen en wij stellen
nieuwe brandveiligheidsplannen op.

Gratis advies

Ontvang van een expert

Een brandpreventie advies

Het brandpreventie advies t.w.v. 135,- wordt gratis aangeboden en sluit exact aan op jouw behoeftes en de veiligheid van uzelf en uw familie of medewerkers. 

Waarom is het volgen van een BHV-cursus handig?

Buiten het feit dat het wettelijk verplicht is, is het zeer prettig om iemand op de werkvloer te hebben die gelijk kan ingrijpen als het nodig is. Sterker nog, een goede BHV’er kan al preventief optreden dankzij de signaalherkenning die geleerd wordt tijdens de cursus. In medische situaties kan elke seconde tellen en wachten op hulpdiensten kan net dat stukje zijn, waardoor het te laat is. Precies om die reden is het volgen van een bedrijfshulpverlener cursus verstandig.

De wet schrijft voor dat er minimaal één BHV’er op de werkvloer aanwezig is en meer naargelang de grootte van de onderneming. Verstandig is om juist meerdere BHV’ers ter beschikking te hebben, want lang niet iedereen is altijd in de buurt of aanwezig. Sluit dus alles uit en zorg dat meerdere mensen een BHV cursus volgen. Daarvoor zit u bij Permanent Brandbeveiliging aan het juiste adres.

Starten met een BHV cursus

Extra veiligheid op het werk

Wil jij iets extra’s kunnen betekenen in een moment van nood? Wil jij binnen jouw bedrijf een team aan bhv’ers opzetten? Neem contact op en we gaan aan de slag.

Het verhaal achter Permanent

Opgericht in 1972 als Dutch Fire is onze onderneming in de afgelopen 50 jaar meermaals van naam veranderd en verhuisd. Door de jaren heen is de onderneming behoorlijk gegroeid en dat maakt wie we nu zijn: gespecialiseerd in alle vormen van brandpreventie. In 2020 sloeg Permanent Fire Protection Services de handen ineen met Bremmer Brandpreventie, om samen nog efficiënter, effectiever en een meer persoonlijke service te leveren aan onze klanten.

Waarom met Permanent werken?

Met bijna 50 jaar ervaring in het vak, zijn wij een bekende naam in de regio. Ook voor u gaan wij natuurlijk met plezier aan de slag. Maar naast onze rijke historie, is Permanent Brandbeveiliging natuurlijk meer. Dit valt onder andere uit te drukken in aantallen.

+2.800

Permanent Brandbeveiliging is actief op 2669 locaties in de randstad regio.

+18000

Wij verzorgen het onderhoud aan meer dan 14.000 brandblussers en toebehoren.

5

Een team van 5, aangevuld door gedreven en professionele ZZP’ers.

3.000+

Met meer dan 3.000+ tevreden klanten door de jaren heen, zijn wij een begrip in de regio.

Contact opnemen

Neem contact op

Wil u graag van onze diensten gebruikmaken of heeft u nog vragen? Dan kan u geheel vrijblijvend contact opnemen met Permanent Brandbeveiliging. Wij helpen u graag verder met persoonlijk advies. Ook kan u geheel vrijblijvend een offerte opvragen.

Winkelwagen

Gratis advies op maat

Laat je gegevens achter en er komt binnen 24 uur een professional bij je terug met meer informatie!