Onderhoud noodverlichting

Met noodverlichting kan men de weg naar buiten vinden bij stroomuitval of rookontwikkeling. Het vormt een zeer belangrijk aspect in de veiligheid en met Permanent Brandbeveiliging heeft u de garantie dat het altijd optimaal functioneert!

Wanneer is onderhoud aan noodverlichting nodig?

Onderhoud Noodverlichting

Eens per jaar

Het is vanzelfsprekend belangrijk dat de noodverlichting altijd optimaal functioneert. Het moet in alle vormen van calamiteiten zijn werk doen en daarom is een controle op noodverlichting belangrijk.

Het onderhoud aan noodverlichting is wettelijk gezien verplicht en dient minimaal één keer per jaar uitgevoerd te worden. Hierbij hanteren wij een vaste checklist en indien er gebreken geconstateerd worden, verzorgen wij de vervanging.

Constateert u dat bepaalde noodverlichting niet naar behoren functioneert? Dan kan u ons natuurlijk inschakelen voor een snellere check. Wij komen dan zo snel mogelijk langs om de noodverlichting te vervangen, zodat u de garantie heeft dat dit stukje beveiliging altijd in orde is. Nieuwe noodverlichting nodig? Dan zit u eveneens goed bij Permanent Brandbeveiliging.

Noodverlichting bij Permanent Brandbeveiliging

In het kader van brandbeveiliging is noodverlichting net zo belangrijk als andere brandpreventiemiddelen. Daarom vormt dit een vast onderdeel van onze onderhoud- en controlewerkzaamheden. U kunt bij ons terecht voor een onderhoudscontract op maat. Wij komen dan periodiek bij u langs om alle controle- en onderhoudswerkzaamheden uit te voeren.

Maar ook als een eenmalige controle gewenst is, kunnen wij u van dienst zijn. Bijvoorbeeld bij de oplevering van een pand aan een nieuwe eigenaar. Nieuwe losse noodverlichting nodig? Of wenst u dat het gehele pand van een goed, nieuw plan van aanpak voorzien wordt? Wij maken het graag allemaal voor u in orde. Neem contact op om een vrijblijvende afspraak te maken.

Wij kunnen zowel bij u op locatie onze werkzaamheden uitvoeren, maar ook kunt u met al uw brandpreventiemiddelen bij ons terecht in de werkplaats, waar wij de controle uitvoeren terwijl u wacht met een heerlijk kopje koffie of thee.

Veelgestelde vragen

Ja, dit is verplicht conform de geldende normen waar de wetgever naar verwijst.

Ja, dit is verplicht conform de geldende normen waar de wetgever naar verwijst.

Wij werken volgens alle NEN-normen die van toepassing zijn op brandpreventie en
voldoen daarmee aan de wettelijk gestelde eisen.

Ja, Permanent Brandbeveiliging is erkend door het Kiwa (Keuringsinstituut voor
Waterleiding Artikelen) en REOB (Regeling Erkenning Onderhoud Blusmiddelen).

Een controle is wettelijk vastgelegd en geldt voor alle brandpreventiemiddelen. Daarnaast
komt het veel voor dat verzekeraars rapportages hieromtrent opvragen.

U kunt bij ons terecht voor de levering van diverse brandpreventiemiddelen (zie onze
webshop). Ook verzorgen wij (periodiek) onderhoud aan uw brandpreventiemiddelen en wij stellen
nieuwe brandveiligheidsplannen op.

Gratis advies

Ontvang van een expert

Een brandpreventie advies

Het brandpreventie advies t.w.v. 135,- wordt gratis aangeboden en sluit exact aan op jouw behoeftes en de veiligheid van uzelf en uw familie of medewerkers. 

Onderhoud van brandveiligheidsmiddelen

Veel van de producten die u ter beschikking heeft voor brandpreventie, zijn onderhevig aan onderhoud. Dit wil zeggen dat deze producten na verloop van tijd gecontroleerd moeten worden. Dit geldt zowel voor brandblussers zelf, maar ook voor de noodverlichting, droge blusleiding en nog veel meer. In samenspraak met Permanent Brandbeveiliging, stellen wij een plan op met betrekking tot een periodieke controle.

Wij komen dan eens in de zoveel tijd langs om alles na te lopen en na afloop ontvangt u een rapport. Constateren wij bij de brandblusser controle of het onderhoud aan bijvoorbeeld de noodverlichting, dat er zaken vervangen moeten worden? Dan maken we dat natuurlijk voor u in orde. 

Onderhoud uitvoeren

Periodieke controle op brandveiligheid

U legt het stukje veiligheid bij ons brandpreventie bedrijf neer en wij zorgen ervoor dat het geregeld wordt. Hierdoor hoeft u hier niet langer naar om te kijken. Wel zo prettig, niet?

Stappenplan voor onderhoud noodverlichting

Visuele controle

Wij bekijken of alle noodverlichting op de juiste plaats hangt en controleren ook of de symbolen correct zijn. Indien niet, voeren wij correcties uit.

Individuele controle

Elke noodverlichting controleren wij op een aantal punten: schade, accucontrole, oververhitting, bevestiging en aansluiting. Bij ongeregeldheden verhelpen we gelijk de issues.

Functionele check

Wij voeren een aantal praktische tests uit: werkt de lamp naar behoren en op individuele basis? Is de lichtsterkte nog correct en hoe snel reageert het systeem?

Afronding

 

Na de controle, vervanging of eventuele reparaties reinigen we de noodverlichting. We updaten de controle informatie en stellen een rapport op.

Het verhaal achter Permanent

Opgericht in 1972 als Dutch Fire is onze onderneming in de afgelopen 50 jaar meermaals van naam veranderd en verhuisd. Door de jaren heen is de onderneming behoorlijk gegroeid en dat maakt wie we nu zijn: gespecialiseerd in alle vormen van brandpreventie. In 2020 sloeg Permanent Fire Protection Services de handen ineen met Bremmer Brandpreventie, om samen nog efficiënter, effectiever en een meer persoonlijke service te leveren aan onze klanten.

Waarom met Permanent werken?

Met bijna 50 jaar ervaring in het vak, zijn wij een bekende naam in de regio. Ook voor u gaan wij natuurlijk met plezier aan de slag. Maar naast onze rijke historie, is Permanent Brandbeveiliging natuurlijk meer. Dit valt onder andere uit te drukken in aantallen.

Contact opnemen

Neem contact op

Wil u graag van onze diensten gebruikmaken of heeft u nog vragen? Dan kan u geheel vrijblijvend contact opnemen met Permanent Brandbeveiliging. Wij helpen u graag verder met persoonlijk advies. Ook kan u geheel vrijblijvend een offerte opvragen.

Winkelwagen

Gratis advies op maat

Laat je gegevens achter en er komt binnen 24 uur een professional bij je terug met meer informatie!